Over mij

Ik ben Nienke van der Heide

Sinds 2004 ben ik massagetherapeute. Voor mij is werkelijk contact maken van wezenlijk belang.

Massagetherapie maakt dat mogelijk: contact van mens tot mens, van hart tot hart.

Ik ben mijn loopbaan begonnen als cultureel antropoloog. Ik werd hierbij gedreven door dezelfde nieuwsgierigheid naar anderen en de behoefte aan werkelijk contact. Ik ontdekte dat op veel plekken in de wereld meer aandacht is voor de wijsheid van het lichaam dan in Nederland. Bij terugkomst uit Kirgizië, een voormalige Sovjetrepubliek in Centraal Azië, wilde ik die inzichten integreren in mijn werk.

In 2000 begon ik aan de opleiding tot massagetherapeute van Holos, Academie voor Massagetherapie. Na afronding in 2004 begon ik mijn eigen praktijk. Ook werkte ik als massagetherapeut op Klavervuur, centrum voor herstel van burn-out in Amersfoort.

Ik bleef hiernaast werken op de universiteit. Het contact met collega’s en studenten maakte me benieuwd naar specifieke eigenschappen en problemen van hoogopgeleiden. In 2021 heb ik daarom de ECHA-opleiding tot Specialist Hoogbegaafdheid aan de Radboud Universiteit afgerond. Niet elke hoogbegaafde is hoogopgeleid en niet elke hoogopgeleide identificeert zichzelf als hoogbegaafd, maar er zijn interessante parallellen.

Met veel plezier ben ik onderdeel van het Collectief Massagetherapeuten in en om Amersfoort.

De naam van mijn praktijk, Ak Djol, komt uit het Kirgizisch en betekent letterlijk witte weg. Het staat voor het juiste pad, de goede weg. Kirgiezen wensen iemand die op reis gaat een Ak Djol toe. Zo wens ik ook jou een goede reis, met je eigen lichaam als betrouwbaar reisgezel.

 

Klein gedicht

Ik lig

en voel de aanraking
Mijn gedachten zwerven
en mijn gemoed
daalt in
 
Ik ben mens
van top tot teen
met hart en ziel
Mijn lichaam draagt mijn geest
Mijn geest omvat mijn lichaam
 
Dit ben ik.