Blog: Het Wijze Lijf

De privacy van mijn cliënten is gewaarborgd. Mijn blogs gaan daarom niet over hen.

Jochie

Jochie

Tekening door Hilde Vriens   Vrolijk komt hij de praktijk binnen gehupst. Zes jaar oud, blonde haartjes sieren zijn olijke koppie. Terwijl hij de ruimte doorloopt om alles eens te bekijken vertelt zijn moeder dat hij thuis vaak een stuk minder vrolijk is. Hij...

Handen

Handen

Ik ben bezig met een nieuw project. Ik volg mijn vader terwijl hij een schuiftrompet maakt. Ik film, vraag en kijk terwijl hij hamert, soldeert en boetseert. Mijn vader is ambachtsman. Al sinds mijn kindertijd maakt hij muziekinstrumenten. Koperen blaasinstrumenten...

Focus

Focus

Het is tijd voor nascholing. Ik kies voor een tiendaagse opleiding Focusing, een techniek waar ik al mee werk, maar me graag in wil verdiepen. Ik ken geen mooiere manier om in contact te zijn met je lichaam. Het zacht en geduldig luisteren naar de gekke sensaties die...

Het Hart Spreekt

Het Hart Spreekt

Ik ben uitgenodigd voor een online conferentie van mijn vorige werk. Een jaar geleden zegde ik mijn baan als coördinator van een universitair Honours College op om fulltime in de praktijk te werken. Ik kijk er naar uit om mijn oud-collega’s weer te zien. En ik ben...

Losgeknipt

Losgeknipt

De tweede lockdown loopt ten einde en wij besluiten een midweekje weg te gaan. Huisje in Groningen, aan het water, een stapel boeken mee en verder niks. Als we aankomen is het warm genoeg om in het gras bij het water te zitten. De kinderen rennen weg om het...